2012. január 11., szerda

Patricia Moyes-Angyalhalál - Jelenlegi ára: 300 Ft

Patricia Moyes-Angyalhalál
Miss Betty Sprague nyugdíjas tanárnő hozzájut néhány ezer fonthoz, és úgy dönt: élete alkonyán valóra váltja régi álmát: körutat tesz a Karib-tenger szigetvilágában, s meglátogatja néhány ott élő volt tanítványát. A derék tanítványok ennek nem feltétlenül örülnek, ám Betty igencsak szórakoztató társaságnak bizonyul. Minden ről megvan a maga véleménye: a házasságról, az üzletről, a kábítószer-kereskedelem liberalizálásáról- ha nem akarnánk megbántani a hölgyet, azt modhatnánk: előszeretettel ártja bele magát olyan dolgokba, melyekhez az égegyadta világon semmi köze.  
Egy ízben egy volt tanítványa lányával találkozik, aki vőlegényével nászutat/kéjutazást tesz a Tengerre Tekintő Brit Szigetek körül. Sajnos azonban, a kétárbócos hajó a Bermuda-háromszöghöz közel balesetet szenved, Celiát pedig soha többé nem látja senki.  
Csak Betty, néhány nap múlva, festett hajjal, elváltoztatott külsővel, más néven, más férfival. A nyugdíjas tanárnő magánnyomozásba kezd, ám egy napon nyoma vész. A furcsa eltűnés nyomozásába bekapcsolódik a Scotland Yard egykori bűnügyi igazgatója, aki kedves feleségével épp azért jött le ebbe a földi paradicsomba, hogy elfeledje az ügyes-bajos mindennapokat. A nyomozás szálai elvezetnek az amerikai kábítószeres fiatalok világáig.
Patricia Moyes rendkívül érdekes, szokatlan cselekményű és vonalvezetésű krimije igazán szórakoztató könyv. Minden borzalmas bűntény ellenére van benne valami az angol irodalom szatirizáló törekvéseiből. Ami pedig a karibi légkört, a közép-amerikai kultúrát és életmódot illeti, kijelenthetjük: Szerzőnk alaposan felkészült a témában. Tudja, miért zárja le kikötőjét az előkelő golfklub, ismeri a karibi törzsek történelmét, kultúráját, és nem utolsósorban a szigetek kocsmakultúrájával is tisztában van.  
Mert anélkül nincs nyaralás, ugyebár...



Jelenlegi ára: 300 Ft

Az aukció vége: 2012-01-30 00:11
. Patricia Moyes-Angyalhalál - Jelenlegi ára: 300 Ft

Fontos